Recepty > polévky > lisovaná hrášková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 dl vody, 150 g zeleného hrášku, 20 g másla, 20 g mouky, sůl, 1/8 litru mléka, žloutek
Recept na přípravu:
Do vody dáme vařit vyloupaný hrášek. Polévku zahustíme světlou jíškou a povaříme. Hotovou hráškovou polévku rozmixujeme, přidáme žloutek rozmíchaný v mléce, prohřejeme a osolíme.
Další recepty:
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Kmínová polévka s noky do níž přidáme čerstvé máslo.
Francouzská bramboračka z brambor.
Hrášková polévka se smetanou posypaná opečenými kostičkami rohlíku.
Brusinková omáčka k sýru dochutíme povidly.
Mléčná rýže s omáčkou.
Smaženice z hub mícháme dokud nezhoustnou.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Bačovská polévka chutná s chlebem.
Bílá bramboračka do které vmícháme bramborovou kaši.
Krémová zelňačka posypaná pokrájenou petrželkou.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Mléčná polévka
Lisovaná hrášková polévka má své chuťové kouzlo.