Recepty > moučníky a dezerty > litý koláč s ovocem a želatinou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 hrnky polohrubé mouky, čtvrt hrnku cukru, polovina hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, mléko, sáček želatiny, sáček vanilkového pudinku, ovoce
Recept na přípravu:
Mouku, cukr, olej, prášek do pečiva a vejce smícháme, přidáme trochu mléka a vypracujeme těsto, které nalijeme na plech a necháme 30 minut péci v předem vyhřáté troubě.
Připravíme si vanilkový pudink, který nalijeme na vychladlý upečený koláč. Na pudink poklademe čerstvé nebo kompotované ovoce. Nakonec si dle návodu na sáčku připravíme želatinu, kterou rovnoměrně polijeme celý koláč. Koláč necháme na chladném místě ztuhnout a podáváme.
Další recepty:
Velikonoční mazanec s rozinkami.
Koláč s tvarohem na plechu.
Americká buchta z jablek a ořechů.
Litý koláč s ovocem pečeme v předehřáté troubě půl hodiny.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Sypaný koláč s jablky ochutíme skořicí.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Tvarohová žemlovka z rohlíků.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce a vanilkový cukr.
Velikonoční nádivka s kopřivami uzeným masem a rohlíky.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Litý koláč se švestkami
Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm litý koláč s ovocem a želatinou.