Recepty > moučníky a dezerty > litý koláč se švestkami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 100 g tuku na pečení, 100 g cukru, 250 ml mléka, 2 vejce, 800 g švestek
Drobenka: 50 g másla, 50 g polohrubé mouky, 50 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr
Recept na přípravu:
Do mísy vsypeme polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr a promícháme. Tuk rozpustíme, necháme vychladnout a přidáme k mouce. V mléce rozšleháme vejce a přilijeme k směsi. Do těsta můžeme přidat koření (vanilku, skořici, kardamon...). Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Švestky dobře omyjeme, necháme okapat a poté vypeckujeme. Poloviny švestek pak poklademe na koláč. Připravíme si drobenku ze změklého másla, mouky a cukru, kterou koláč posypeme a pečeme 30 až 40 minut ve středně vyhřáté troubě.
Další recepty:
České buchty ze dvou těst.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Litý koláč s ovocem pečeme v předehřáté troubě půl hodiny.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce, cukr a vanilkový cukr.
Jablečný koláč na plech s polevou.
Tvarohová žemlovka z rohlíků.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Americká buchta z jablek a ořechů.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Tiramisu po česku posypeme kakaem a podáváme.
Koláč z jogurtu
Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm litý koláč se švestkami.