Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > litý koláč se švestkami

Recept na litý koláč se švestkami

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 100 g tuku na pečení, 100 g cukru, 250 ml mléka, 2 vejce, 800 g švestek
Drobenka: 50 g másla, 50 g polohrubé mouky, 50 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr

Recept na přípravu:

Do mísy vsypeme polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr a promícháme. Tuk rozpustíme, necháme vychladnout a přidáme k mouce. V mléce rozšleháme vejce a přilijeme k směsi. Do těsta můžeme přidat koření (vanilku, skořici, kardamon...). Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Švestky dobře omyjeme, necháme okapat a poté vypeckujeme. Poloviny švestek pak poklademe na koláč. Připravíme si drobenku ze změklého másla, mouky a cukru, kterou koláč posypeme a pečeme 30 až 40 minut ve středně vyhřáté troubě.

Další recepty:
České buchty ze dvou těst.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Litý koláč s ovocem pečeme v předehřáté troubě půl hodiny.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce, cukr a vanilkový cukr.
Jablečný koláč na plech s polevou.
Tvarohová žemlovka z rohlíků.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Americká buchta z jablek a ořechů.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Tiramisu po česku posypeme kakaem a podáváme.
Koláč z jogurtu

Recepty
Litý koláč

Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm litý koláč se švestkami.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.