Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > lívance ke kakau

Lívance ke kakau

Suroviny potřebné pro přípravu:

35 dkg polohrubé mouky, sůl, 1 dkg droždí, 1/2 litru mléka, 1 lžíce másla, 1 lžíce cukru, 1 vejce, olej na pečení

Recept na přípravu:

Z mléka odebereme půl šálku, přidáme lžičku cukru, rozdrobené droždí a uděláme kvásek. Ostatní mléko ohřejeme, aby bylo vlahé, osolíme, přidáme cukr, vejce, dobře rozšleháme, přilijeme kvásek a zamícháme moukou. Těsto dáme na teplo kynout. Jakmile nabude asi o polovinu, pečeme lívance. Podáváme ještě teplé potřené švestkovými nebo borůvkovými povidly, posypané tvarohem a k lívancům připíjíme kakao.

Další recepty:
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Dukátové buchtičky s pudinkovým krémem který uvaříme dle návodu.
Vdolky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.
Recept na americké lívance

Recepty
Motto

Lívance ke kakau vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.