Recepty > moučníky a dezerty > lívance s džemem a jogurtem
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g hladké mouky, asi 1/2 litru mléka, 1 vejce, 15 g droždí, 2 lžíce cukru, sůl, tuk Iva, džem, 2 kelímky bílého jogurtu, moučkový a vanilkový cukr na posypání
Recept na přípravu:
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vejce, sůl a za stálého šlehání přidáváme po troškách prosetou mouku. Nádobu s řídkým těstem na lívance přikryjeme čistým ubrouskem a necháme v teplé místnosti vykynout. Vykynuté těsto naléváme na rozehřátý tuk a usmažíme po obou stranách lívance. Potřeme je džemem, stočíme nebo přeložíme na půlky, poklademe jogurtem a posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem. Hned podáváme.
Další recepty:
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Dukátové buchtičky s pudinkovým krémem který uvaříme dle návodu.
Vdolky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Recept na americké lívance
Lívance s džemem a jogurtem vykouzlí na stole lahodnou chuť.