Recepty > moučníky a dezerty > lívance s jablky
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 ml mléka, 200 ml 12% smetany, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 20-22 lžic hladké mouky, 21 g droždí, 1 lžíce cukru, 3 vejce, 3-4 jablka oloupaná a nakrájená na kostičky, olej na smažení, skořicový cukr na obalení
Recept na přípravu:
Mléko ohřejeme, vyšleháme s vejci, oběma cukry, droždím, solí. Zašleháme mouku a vsypeme nakrájená jablíčka, která jen tak vmícháme, již nešleháme. Dáme na teplé místo vykynout. Na oleji smažíme malé lívanečky, které obalujeme ve skořicovém cukru.
Další recepty:
Vdolky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Dukátové buchtičky s pudinkovým krémem který uvaříme dle návodu.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Recept na americké lívance
Lívance s jablky vykouzlí na stole lahodnou chuť.