Recepty > moučníky a dezerty > lívance z kyšky
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 šálky kyselého mléka, 1 lžíce cukru, špetka soli, 2 vejce, 1 a 1/2 šálku polohrubé nebo hrubé mouky, tuk na pečení
Recept na přípravu:
Mléko osolíme, přidáme cukr, žloutky a dobře rozkvedláme. Pak přidáme mouku a naposled tuhý sníh. Pečeme na dobře pomaštěném lívanečníku. Lívance posypané cukrem podáváme k ovocnému salátu nebo k jablečné pěně, nebo je potřeme marmeládou a posypeme tvarohem.
Další recepty:
Dukátové buchtičky s pudinkovým krémem který uvaříme dle návodu.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Vdolky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Recept na americké lívance
Lívance z kyšky vykouzlí na stole lahodnou chuť.