Recepty > zelí > lívance z mrkve a zelí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
mléko, mletý pepř, sůl, 150 g hlávkového zelí, máslo, 150 g mrkev, cukr, 150 g mouka hrubá, 4 vejce
Recept na přípravu:
Zelí pokrájíme na nudličky a dusíme ho s trochou vody, poté přidáme najemno nakrájenou mrkev, osladíme a dusíme ještě asi 15 minut. Vaječné žloutky smícháme s moukou a rozředíme mlékem, přidáme směs zelí a mrkve-vychladlou. Z bílků a cukru ušleháme sníh, který do směsi opatrně vmícháme. Z těsta smažíme lívance, které podáváme se salátem.
Další recepty:
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Borůvkový koláč s drobenkou vložíme do troby předem vyhřáté na teplotu 180 °C.
Cuketový guláš z kuřecího masa zalijeme smetanou a zamícháme.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou dochutíme vegetou.
Zelňačka s klobásou do které přidáme kysanou smetanu na zjemnění.
Jablečný koláč s pudinkem krájíme až po úplném vychladnutí.
Cuketa na kari s česnekem.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Zelný koláč
Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší lívance z mrkve a zelí.