Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > lívance z ovesných vloček

Lívance z ovesných vloček

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 vejce, 1 banán, 4-5 lžic ovesných vloček, skořice, tvaroh, kefírové mléko, olivový olej

Recept na přípravu:

Vejce rozmixujeme ručním mixérem s 1/3 banánu a lžičkou skořice. Přidáme vločky, které necháme asi 10 minut nasáknout. Poté znovu rozmixujeme. Směs bude hustší, tak dle potřeby zředíme kefírovým mlékem (konzistence musí být jako na palačinky, spíše hustší). Připravujeme na teflonové pánvi nebo na obyčejné s několika kapkami olivového oleje. Hotové placičky potřeme tvarohem a poklademe kolečky banánu. Dozdobíme ovocem, semínky, skořicí...

Další recepty:
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Hraběnčiny řezy s rebarborou dáme péci do trouby.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Hraběnčiny řezy s marmeládou potřeme sněhem s cukrem.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Lívance s borůvkovou omáčkou kterou povaříme 2 minuty.
Lívance bez kynutí potřeme džemem.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Muffiny s kousky čokolády, da jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Lívance recept

Recepty
Motto

Lívance z ovesných vloček vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.