Recepty

Recepty > omáčky > losos na másle

Losos na másle recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

file z čerstvého lososa, polovina kostky másla, kmín, sůl, citron, hladká mouka

Jak připravit tento recept:

Omytého, osušeného lososa pokapeme citronovou šťávou a trochu osolíme. Necháme tak půl hodinky odpočinout v ledničce. Poté lososa obalíme v hladké mouce a na rozpálené pánvi s máslem osmažíme z každé strany cca 3 minutky. Do pánve přidáme špetku kmínu. Losos by se měl rozpadat a zanechat si svojí růžovou lososovou barvu.

Lososa podáváme s brambory, na plátky lososa přidáme plátky másla a kolečko citronu.

Další recepty:
Jablka v županu po upečení posypeme moučkovým cukrem.
Štika na másle s vhodnou přílohou.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou podávame s vařenými brambory.
Domácí tatarka jako příloha k jídlům.
Tatarák z lososa mažeme na topinky.
Kuře na medu vložíme do předem vyhřáté trouby.
Úhoř na másle s nasekaným koprem nebo petrželkou.
Losos s křenovou omáčkou a opékanými brambory.
Uzené maso s křenovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.
Kuře na medu, česneku a zázvoru potíráme marinádou.
Kuřecí maso s brusinkami zaprášíme moukou a provaříme.
Sekaná v županu pepčená půl hodiny.
Vepřové medailonky na pomerančích podáváme s vhodnou přílohou.
Losos a brusinková omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje losos na másle a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.