Recepty

Recepty > omáčky > losos na smetaně

Losos na smetaně recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 filé z lososa, máslo, citron, smetana, pórek, pertžel, hladká mouka, sůl, pepř

Jak připravit tento recept:

Omytý pórek a petrželku nasekáme na drobno. Omyté a osušené filé z lososa posolíme a pokapeme citronem. Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém lososa pečlivě z obou stran opečeme. Po opečení lososa vyjmeme na talířek a na uvolněnou pánev přidáme ještě lžíci másla a lehce na něm osmažíme pórek. Přidáme nasekanou petrželku a zakapeme citronem. Nakonec přilijeme smetanu na vaření a provaříme, dokud omáčka nezhoustne, osolíme nebo opepříme. Do hotové omáčky vrátíme lososa a prohřejeme.

Podáváme s různě upravenými bramborami nebo rýží.

Další recepty:
Domácí tatarka jako příloha k jídlům.
Losos na másle si zanechá svojí růžovou lososovou barvu.
Jablka v županu po upečení posypeme moučkovým cukrem.
Štika na másle s vhodnou přílohou.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou podávame s vařenými brambory.
Tatarák z lososa mažeme na topinky.
Kuře na medu vložíme do předem vyhřáté trouby.
Úhoř na másle s nasekaným koprem nebo petrželkou.
Losos s křenovou omáčkou a opékanými brambory.
Kuře na medu, česneku a zázvoru potíráme marinádou.
Hovězí roštěná na smetaně s rýží nebo knedlíky.
Sekaná v županu pepčená půl hodiny.
Kuře na smetaně s kynutým knedlíkem nebo rýží.
Losos a brusinková omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje losos na smetaně a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.