Recepty

Recepty > omáčky > losos pečený v pomerančové šťávě s mandlemi

Losos pečený v pomerančové šťávě s mandlemi recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 file z čerstvého lososa, 1 dcl smetany, 1 dcl bílého vína, máslo, olivový olej, mandle spařené loupané, čerstvá šťáva z velkého pomeranče

Jak připravit tento recept:

Omytá a osušená file z lososa pokapeme citronovou šťávou, ososlíme a osmahneme zprudka na olivovém oleji. Lososa vyjmeme z pánve a přendáme do máslem vymazaného pekáčku. Po chvilce zalijeme pomerančovou šťávou a bílým vínem a krátce cca 5 minut v troubě podusíme. Přidáme šlehačku a ještě tak 1 minutku pečeme. Hotového lososa posypeme spařenými mandlemi a zalijeme šťávou z pekáčku. Podáváme s vařenými brambory.

Další recepty:
Jablka v županu po upečení posypeme moučkovým cukrem.
Tatarák z lososa mažeme na topinky.
Kuře na medu, česneku a zázvoru potíráme marinádou.
Domácí tatarka jako příloha k jídlům.
Losos na másle si zanechá svojí růžovou lososovou barvu.
Štika na másle s vhodnou přílohou.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou podávame s vařenými brambory.
Kuře na medu vložíme do předem vyhřáté trouby.
Úhoř na másle s nasekaným koprem nebo petrželkou.
Losos s křenovou omáčkou a opékanými brambory.
Hovězí roštěná na smetaně s rýží nebo knedlíky.
Pečený krocan upečený za častého podlévání šťávou.
Kuře na smetaně s kynutým knedlíkem nebo rýží.
Losos a brusinková omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje losos pečený v pomerančové šťávě s mandlemi a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.