Recepty > omáčky > losos s nivovou omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g filé z lososa, 1 menší cibule, 2 dcl smetany na šlehání, 2 trojúhelníčky taveného sýra, 100 g nivy, máslo, kapary, sůl, pepř
Jak připravit tento recept:
Omytého a osušeného lososa osolíme a osmahneme po obou dvou stranách na rozehřátém másle. Lososa vyjmeme z pánve a odložíme na teplejší místo. Do výpeku přidáme ještě trochu másla a osmažíme na něm jemně nakrájenou cibulku. K osmažené cibulce přidáme trojúhelníčky sýra, sýr niva a smetanu a vše rozmixujeme mixerem. Poté omáčku za stálého míchání prohřejeme a nakonec přidáme kapary. Lososa přelijeme omáčkou a podáváme na nahřátém talíři. Vhodná příloha jsou vařené brambory.
Další recepty:
Štika na másle s vhodnou přílohou.
Domácí tatarka jako příloha k jídlům.
Kuře na medu vložíme do předem vyhřáté trouby.
Kuře na smetaně s kynutým knedlíkem nebo rýží.
Jablka v županu po upečení posypeme moučkovým cukrem.
Tatarák z lososa mažeme na topinky.
Kuře na medu, česneku a zázvoru potíráme marinádou.
Losos na másle si zanechá svojí růžovou lososovou barvu.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou podávame s vařenými brambory.
Nivová omáčka s těstovinami.
Losos s křenovou omáčkou a opékanými brambory.
Hovězí roštěná na smetaně s rýží nebo knedlíky.
Pečený krocan upečený za častého podlévání šťávou.
Losos a brusinková omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje losos s nivovou omáčkou a recept na přípravu.