Recepty

Recepty > omáčky > losos se zázvorem a limetkou

Losos se zázvorem a limetkou recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 plátky lososa, 1 lžíce nastrouhaného zázvoru, 2 lžíce čerstvé limetové šťávy, 1 lžíce sojové omáčky, 2 stroužky třeného česneku, 2 lžičky sezamového oleje, 1 lžička hnědého cukru, 1 limetka na ozdobu

Jak připravit tento recept:

Lososa vložíme do malého pekáčku. Dále si v misce smícháme všechny suroviny, až na limetku, kterou si necháme na ozdobu a připravíme marinádu. Lososa naložíme v připravené marinádě a necháme na 1 hodinu v ledničce uležet. Poté lososa položíme na rošt na plech do trouby. Ve střední části trouby grilujeme 8-10 minut. Během grilování potíráme lososa zbylou marinádou. Hotový upečený losos jde dobře vykostit. Podáváme na talíři s citronovým máslem a limetkou.

Další recepty:
Domácí tatarka jako příloha k jídlům.
Pečený krocan upečený za častého podlévání šťávou.
Tatarák z lososa mažeme na topinky.
Nivová omáčka s těstovinami.
Štika na másle s vhodnou přílohou.
Kuře na medu vložíme do předem vyhřáté trouby.
Kuře na smetaně s kynutým knedlíkem nebo rýží.
Dýňová polévka se zázvorem na jejíž povrch nasypeme slané sušenky.
Kuře na medu, česneku a zázvoru potíráme marinádou.
Losos na másle si zanechá svojí růžovou lososovou barvu.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou podávame s vařenými brambory.
Losos s křenovou omáčkou a opékanými brambory.
Žampionová polévka s koprem okyselíme a můžeme podávat.
Losos a brusinková omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje losos se zázvorem a limetkou a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.