Recepty > omáčky > losos v listovém županu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
filé z lososa, citron, listové těsto, strouhaný sýr, 5 rajčat, smetana ke šlehání, sůl, pepř, vajíčko, oregano, máslo, kmín
Jak připravit tento recept:
Lososa pokapeme citronem, osolíme a opepříme. Pláty listového těsta rozválíme a nakrájíme na obdélníčky, do kterých poté zabalíme filé z lososa. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájená rajčata, chvilku je rozváříme, zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Nakonec ochutíme špetkou oregana, popř. ještě zjemníme máslem. Hotovou směs necháme vychladnout. Každý plátek lososa položíme na plát listového těsta, přidáme vychladlou směs, zabalíme, potřeme jej rozšlehaným vajíčkem, trošku posolíme a posypeme špetičkou kmínu. Vložíme do vymazaného pekáče a dáme do trouby vyhřáté na 160 °C na cca 20 minut.
Hotového lososa v listovém županu rozkrojíme na půl a podáváme s různě upravenými brambory.
Další recepty:
Tatarák z lososa mažeme na topinky.
Vepřová panenka na víně s rýží.
Hovězí maso s křenem ze které připravíme křenovou pastu.
Losos s křenovou omáčkou a opékanými brambory.
Domácí tatarka jako příloha k jídlům.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Uzené maso s křenovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.
Vepřová panenka na švestkách s provensálským přelivem přelijeme omáčkou.
Kuřecí maso s brusinkami zaprášíme moukou a provaříme.
Sekaná v županu pepčená půl hodiny.
Vepřové medailonky na pomerančích podáváme s vhodnou přílohou.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou podávame s vařenými brambory.
Jablka v županu po upečení posypeme moučkovým cukrem.
Losos a brusinková omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje losos v listovém županu a recept na ni.