Recepty > omáčky > losos ve smetanové omáčce s medem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
filé z lososa s kůží, smetana na vaření, máslo, citron, 1 lžička medu, sůl, sojová omáčka, menší cibulka
Jak připravit tento recept:
Omyté filé z lososa pokapeme citronem a osolíme. Máslem vymažeme menší pekáček a lososa do něj kůží dolů vložíme. Pečeme 15-20 minut. Mezi tím si na pánvi osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku. Po zesklovatění přilijeme 100 ml smetany, zakápneme sladkou sojovou omáčkou a přidáme lžičku medu. Vše dohromady provaříme, dokud omáčka nezhoustne.
Upečeného lososa přelitého hotovou omáčkou podáváme s opečenými brambory a plátkem citronu.
Další recepty:
Domácí tatarka jako příloha k jídlům.
Jablka v županu po upečení posypeme moučkovým cukrem.
Tatarák z lososa mažeme na topinky.
Kuře na medu vložíme do předem vyhřáté trouby.
Hovězí maso s křenem ze které připravíme křenovou pastu.
Losos s křenovou omáčkou a opékanými brambory.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Uzené maso s křenovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.
Kuře na medu, česneku a zázvoru potíráme marinádou.
Kuřecí maso s brusinkami zaprášíme moukou a provaříme.
Sekaná v županu pepčená půl hodiny.
Vepřové medailonky na pomerančích podáváme s vhodnou přílohou.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou podávame s vařenými brambory.
Losos a brusinková omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje losos ve smetanové omáčce s medem a recept na ni.