Recepty > polévky > loštická česnečka
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g tvarůžků, 3 cibule, 3 větší brambory, palička česneku, 150 g slaniny, kmín, pepř, majoránka, sůl a litr a půl vody
Recept na přípravu:
Na nakrájené slanině osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, zalijeme ji vodou, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, kmín, sůl a uvaříme je. Ochutíme pepřem, majoránkou, česnekem, rozdělíme do misek a do jednotlivých porcí přidáme nakrájené tvarůžky a v předehřáté troubě zprudka zapečeme.
Další recepty:
Majonéza bez vajec upravená dle chuti.
Drožďové knedlíčky do polévky připravené z těsta.
Pekingská kuřecí polévka dochucená glutasolem.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Nočky do polévky z mouky jsou hotové, když vyplavou na povrch.
Polévka s rýží a hráškem do které vložíme oříšek másla.
Piškotový svítek nakrájíme a přidáme.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Loštická polévka chutná.
Polévka česnečka
Loštická česnečka přináší na talíře vytříbenou chuť.