Recepty

Recepty > polévky > loštická polévka

Loštická polévka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

Ingredience, které jsou potřeba pro přípravu, naleznete v textu receptu.

Recept na přípravu:

Na 150 g nakrájené slaniny osmahneme na plátky nakrájené 3 cibule, zalijeme 1,5 l vody, přidáme na kostičky nakrájené 3-4 brambory, kmín, sůl a uvaříme do měkka. Ochutíme pepřem, majoránkou a česnekem, rozdělíme do misek, do jednotlivých porcí přidáme nakrájené tvarůžky (celkem asi 300 g) a v předehřáté troubě krátce zprudka zapečeme.

Další recepty:
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Valašská kyselica s brambory, smetanou a mlékem.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Hovězí Eintopf do kterého přidáme bílé fazole.
Jemné játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Soljanka po gruzínsku posypaná nadrobno posekanou petrželkou.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Španělská česneková polévka

Recepty
Motto

Loštická polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.