Recepty > polévky > loštická polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Ingredience, které jsou potřeba pro přípravu, naleznete v textu receptu.
Recept na přípravu:
Na 150 g nakrájené slaniny osmahneme na plátky nakrájené 3 cibule, zalijeme 1,5 l vody, přidáme na kostičky nakrájené 3-4 brambory, kmín, sůl a uvaříme do měkka. Ochutíme pepřem, majoránkou a česnekem, rozdělíme do misek, do jednotlivých porcí přidáme nakrájené tvarůžky (celkem asi 300 g) a v předehřáté troubě krátce zprudka zapečeme.
Další recepty:
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Valašská kyselica s brambory, smetanou a mlékem.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Hovězí Eintopf do kterého přidáme bílé fazole.
Jemné játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Soljanka po gruzínsku posypaná nadrobno posekanou petrželkou.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Španělská česneková polévka
Loštická polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.