Recepty > polévky > luštěninová polévka s pohankou
Suroviny potřebné pro přípravu:
Po 50 g bílých fazolí, hrachu, čočky a pražené pohanky, 2 lžíce sádla, 3 lžíce hladké mouky, zeleninový vývar, sůl, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Fazole a hrách namočíme přes noc, poté vodu slijeme, uvaříme spolu s čočkou a pohankou v zeleninovém vývaru, v závěru zahustíme jíškou a na talíři zdobíme petrželkou.
Další recepty:
Švestkový koláč s drobenkou pečeme přibližně 30 minut.
Bramborový svítek k dochucení.
Rajčatová polévka s noky z vajec.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Postní polévka do které vklepneme vejce.
Luštěninová polévka s mletým pepřem.
Krupicové nočky tvoříme menší.
Houbový tatarák s bílým jogurtem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Ruský boršč s brambory a párkem.
Valašská kyselica s brambory.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Rajčatová omáčka s noky važenými ve vodě.
Slovenská kyselice
Luštěninová polévka s pohankou přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.