Recepty

Recepty > polévky > luštěninová polévka ze zeleninového vývaru

Luštěninová polévka ze zeleninového vývaru

Suroviny potřebné pro přípravu:

po 50 g bílých fazolí, hrachu, čočky a pražené pohanky, 2 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, zeleninový vývar, sůl, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku. Fazole a hrách namočíme přes noc, pak vodu slijeme, uvaříme spolu s čočkou a pohankou v zeleninovém vývaru, v závěru zahustíme jíškou a na talíři ozdobíme petrželkou.

Další recepty:
Valašská kyselica s brambory.
Zeleninový boršč do kterého přidáme nakrájené maso.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Rajská omáčka z rajských jablíček s rýží.
Polévka z dýně hokaido s kari a lehce opečenými plátky česneku.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Pohanková polévka s houbami do které přimícháme pohanku, sůl a pepř.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Dobrý boršč z dobrých surovin.
Kyselica s klobásou paprikovou.
Krémová česnečka se zvýrazněnou chutí stroužkem prolisovaného česneku.
Luštěninová polévka

Recepty
Motto

Luštěninová polévka ze zeleninového vývaru má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.