Recepty > polévky > luštěninová polévka ze zeleninového vývaru
Suroviny potřebné pro přípravu:
po 50 g bílých fazolí, hrachu, čočky a pražené pohanky, 2 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, zeleninový vývar, sůl, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku. Fazole a hrách namočíme přes noc, pak vodu slijeme, uvaříme spolu s čočkou a pohankou v zeleninovém vývaru, v závěru zahustíme jíškou a na talíři ozdobíme petrželkou.
Další recepty:
Valašská kyselica s brambory.
Zeleninový boršč do kterého přidáme nakrájené maso.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Rajská omáčka z rajských jablíček s rýží.
Polévka z dýně hokaido s kari a lehce opečenými plátky česneku.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Pohanková polévka s houbami do které přimícháme pohanku, sůl a pepř.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Dobrý boršč z dobrých surovin.
Kyselica s klobásou paprikovou.
Krémová česnečka se zvýrazněnou chutí stroužkem prolisovaného česneku.
Luštěninová polévka
Luštěninová polévka ze zeleninového vývaru má své chuťové kouzlo.