Recepty

Recepty > polévky > luštěninový vývar s bramborem

Luštěninový vývar s bramborem

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 litr vývaru z čočky nebo fazolí, hlavička česneku, cibule, 1 brambor, polévková lžíce slunečnicového oleje, celozrnná mouka, celerová nať, sůl

Recept na přípravu:

Vybranou luštěninu uvaříme, do vývaru dáme vařit nakrájený brambor a nakrájenou cibuli. Do vařící polévky za stálého míchání pomalu přisypeme celozrnnou mouku. Krátce povaříme, přidáme olej a odstavíme. Do polévky na talířích přidáváme posekanou petrželovou nať a sůl.

Další recepty:
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Krupicová polévka s vajíčkem a strouhaným sýrem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a petrželkou.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Čínská rýže se hodí pro konzumaci hůlkami.
Vločková polévka s mrkví a bílým jogurtem.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Gulášová polévka z mletého masa

Recepty
Motto

Luštěninový vývar s bramborem přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.