Recepty > omáčky > luxusní smetanová koprová omáčka
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce rostlinného oleje, 200 ml smetany, 500 ml vepřového vývaru, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžíce octa, 1 špetka soli, čerstvý kopr
Jak připravit tento recept:
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem, rozšleháme a povaříme. Po 30 minutách varu přidáme ocet, podle potřeby přisolíme a omáčku přecedíme přes jemné sítko. Zjemníme přidáním smetany, necháme krátce přejít varem a vmícháme přebraný, opraný a najemno rozsekaný kopr.
Další recepty:
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Karbanátky z mletého masa podáváme s vařenými bramborami.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Bavorská svíčková s brusinkami.
Smetanová koprová omáčka s koprem a žloutkem.
Houbová svíčková kterou mírně okyselíme.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Svíčková omáčka na smetaně kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Koláč s tvarohem a ovocem dáme péci do předem vyhřáté trouby.
Banány v kokosovém těstíčku se sezamovými semínky.
Koprová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje luxusní smetanová koprová omáčka a recept na přípravu.