Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > macešky

Macešky

Suroviny potřebné pro přípravu:

Těsto: 250g hladké mouky, 100g cukru krupice, 150g Omegy (nastrouhat), 2 žloutky, 2 lžíce kakaa
Krém: 160g moučkového cukru, 160g másla, 1 žloutek (vařený), 1 lžička rybízové marmelády, hrst mletých ořechů, několik kapek r. tresti
Poleva: tmavá čokoládová poleva a bílá čokoládová poleva na ozdobu
hladká mouka na vál a pečící papír na plech

Recept na přípravu:

Na vále zpracujeme těsto a dáme v mikrotenu odležet do lednice.
Odleželé a vychlazené těsto dáme na pomoučněný vál a lehce prohněteme. Vyválíme cca 2mm tenký plát a vykrájíme menší kolečka (pokud se s těstem se špatně pracuje, můžeme vyválet v igelitu).
Troubu předehřejeme na 200°C, vložíme do trouby, teplotu stáhneme na 180°C a pečeme 10 minut. Stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout a ztuhnout. Upečená kolečka necháme nejméně dva dny odležet, pak slepíme krémem.
Potřeme tmavou čokoládovou polevou, bílou polevou uděláme po obvodu kroužek a párátkem ze čtyř stran spojíme do středu - vytvoříme květ macešky.

Další recepty:
Citronová bábovka kterou pečeme přibližně 40 minut.
Kávové cukroví potřeme polevou.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Kakaové cukroví poprášíme lehce kakaem.
Čokoládové cukroví přiklopíme kouskem s mandlemi.
Domácí čokoláda do formiček dáme ztuhnout.
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Medové perníčky dáme na vymazaný plech.
Mandle v čokoládě dáme ztuhnout.
Nugátové řezy s rozinkami posypte strouhaným kokosem.
Mléčná rýže s karamelem a skořící.
Oříšková roláda potřená polevou.
Kávové bonbony

Recepty
Motto

Macešky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.