Recepty > polévky > maďarská chlebová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g suchých chlebových kůrek, 2 lžíce sádla nebo másla, 2 menší cibule, 3 vejce, 1 lžíce mleté sladké papriky, 2 lžíce petrželové natě, sůl
Recept na přípravu:
Na rozehřátém tuku osmažíme najemno pokrájenou cibuli, lžíci nasekané petrželové natě a nalámané kůrky chleba. Zasypeme mletou paprikou, ještě krátce promícháme a zalejeme vodou. Vaříme zvolna, až se chleba rozvaří. Poté přidáváme za stálého míchání vejce rozšlehaná v misce a nakonec čerstvou petrželovou nať.
Další recepty:
Kuřecí polévka se žampiony a drobně pokrájenou pažitku.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Vepřová kýta na zelenině s na různé způsoby upravenými brambory.
Kokosová rýže je recept indické kuchyně.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Luštěninová polévka na jejíž přípravu použijeme čočku a hrách.
Chlebová polévka se sýrem a šálkem smetany.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Hlíva s těstovinami dochucený bylinkami.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Maďarský kuřecí perkelt do kterého protlačujeme sítem na halušky těsto.
Kuřecí polévka
Ochutnejte recept maďarská chlebová polévka.