Recepty > polévky > maďarská fazolačka z bílých fazolí
Suroviny potřebné pro přípravu:
Potřebné suroviny jsou vypsány v receptu.
Recept na přípravu:
2 hrnky bílých fazolí přes noc namočíme ve studené vodě, druhý den přidáme 2 bobkové listy a uvaříme do měkka - nesolíme. Na lžíci sádla osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky a za stálého míchání usmažíme na světlou jíšku. Pak ji poprášíme sladkou mletou paprikou, promícháme, vlijeme hrnek horké vody, ve které se vařily fazole, znovu dobře promícháme a vše vlijeme do uvařených fazolí s vodou. Teprve teď podle chuti osolíme, přidáme na kolečka nakrájenou nožičku klobásy a ještě aspoň čtvrt hodiny povaříme. Nakonec chuť doladíme octem a dobrou kysanou smetanou.
Další recepty:
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Pekingská kuřecí polévka dochucená glutasolem.
Fazolačka s klobásou pokrájenou.
Polévka s rýží a hráškem do které vložíme oříšek másla.
Fazolová čorba podáváme ji ozdobenou snítkou kopru.
Zelňačka s klobáskou kterou osmažíme.
Červená zelňačka s řepou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Polévka se sýrovými nočky
Maďarská fazolačka z bílých fazolí přináší na talíře vytříbenou chuť.