Recepty

Recepty > polévky > maďarská gulášová polévka

Maďarská gulášová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

150 g předního hovězího masa, 1 párek, 300 g brambor, mletá paprika, 250 g rajčat, 1 cibule, 50 g slaniny, 20 g sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1,1 litru vývaru z kostí, kmín, majoránka, česnek, sůl

Recept na přípravu:

Slaninu pokrájenou na drobné kostičky rozškvařte, přidejte drobně nakrájenou cibuli, usmažte ji dozlatova, vmíchejte na malé kostičky pokrájené maso a osmažte je po všech stranách. Polévku sejměte z plotýnky, vmíchejte mletou papriku, utřený česnek a kmín. Doplňte trochu vývaru a duste. Když je maso téměř měkké, přilijte zbytek vývaru, přiveďte k varu, vmíchejte spařená, oloupaná a na kousky pokrájená rajčata, brambory nakrájené na kostičky, žlutou jíšku ze sádla a mouky, dobře rozmíchejte a vařte, až maso i brambory změknou. Nakonec vmíchejte pórek pokrájený na kolečka, rozemnutou majoránku a nechejte přejít varem, popř. dochuťte masoxem nebo tekutým polévkovým kořením.

Další recepty:
Ruský boršč se zakysanou smetanou.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Dršťkovka z hlívy kterou provaříme.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Játrový guláš připravíme na slanině.
Frankfurtská polévka s klobásou nakrájenou na kolečka.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Španělská česnečka se sýrem.
Guláš z hovězího masa na víně zvolna vaříme, až je maso měkké.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Chřestový krém krátce povaříme.
Gulášová polévka z mletého hovězího masa s červenou paprikou.
Játrová omáčka recept

Recepty
Motto

Maďarská gulášová polévka má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.