Recepty > polévky > maďarská králičí polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
750 g králičího masa, 200 g králičích jater, 50 g soli, 50 g sádla, 50 g petržele, 50 g mrkve, 150 g brambor, polovina svazečku kopru, 30 g rajských jablíček, 30 g zelených paprik, 30 g cibule, 1 dcl kysané smetany, trošku hladké mouky, 5 g sladké mleté papriky a sůl, na drobení ještě 250 g dětské krupičky, špetka soli a 1 vejce
Recept na přípravu:
Maso, játra a cibuli nakrájíme na kostičky a vše na sádle orestujeme, přidáme drobně krájenou kořenovou zeleninu, zaprášíme moukou a mletou paprikou, promícháme a zalijeme vodou. Pak osolíme a do vroucí přidáme drobně nakrájené brambory, rajče a papriku, nasekaný kopr a vaříme doměkka. Nakonec přidáme kysanou smetanu a ještě krátce povaříme drobení. (Z mouky a vejce a špetky soli na vále vypracujeme tuhé těsto a to nastrouháme na hrubém struhadle.)
Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Eintopf z luštěnin a zeleniny.
Vegetariánský boršč necháme přejít varem a podáváme.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou
Hovězí Eintopf se zeleninou.
Zeleninová polévka se svítkem nakrájeným na kolečka.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Šunkový svítek do polévky pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Staročeská zelňačka ze zelí.
Zelňačka s fazolemi kterou přilijeme šlehačkou.
Králičí polévka se smetanou a houbami.
Maďarský kuřecí perkelt
Maďarská králičí polévka přináší na české talíře svoji chuť.