Recepty > polévky > maďarská okurková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g vařené rýže, 1 menší čerstvá okurka, 1 zelená a 1 červená paprika, 1 litr hovězího vývaru, zakysaná smetana
Recept na přípravu:
Uvařenou rýži vyklopíme na střed talíře, obložíme na kostky nakrájenou okurkou a paprikou, které jsme předtím promíchali dohromady. Vše zalijeme vývarem dobře smíchaným se smetanou. Jak je pravděpodobně naprosto jasné již z názvu tohoto receptu, Maďarská okurková polévka byla vymyšlena v Maďarsku.
Další recepty:
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Vločková polévka s mrkví a bílým jogurtem.
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Okurková polévka za studena s nadrobno nasekaným koprem.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Polévka z chřestu kterou zjemníme cukrem.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Smetanová okurková omáčka se lžičkou másla.
Mléčná rýže se lžicí smetany.
Polévka z rýže
Maďarská okurková polévka přináší na talíře svoji chuť.