Recepty > polévky > maďarská polévka ze dvou druhů masa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500g předního hovězího masa, 400g kuřecího masa, sůl, 200g zeleniny (mrkev, petržel, kapusta, celer, kedluben), 1 cibule, 1 paprika, pepř, hrst polévkových nudlí
Recept na přípravu:
Nakrájené hovězí a kuřecí maso zalijeme osolenou vodou, přivedeme k varu a uvaříme do poloměkka. Poté přidáme nadrobno pokrájenou zeleninu, na kolečka nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou papriku. Opepříme dovaříme doměkka a před koncem vaření přidáme jemné těstovinové nudle, které v polévce zavaříme.
Další recepty:
Chlebová polévka - chlebové krajíce nakrájíme.
Špenátová polévka z mraženého špenátu je zjemněná smetanou s vajíčkem.
Sýrový vývar z hovězího masa se žloutky.
Křenová omáčka je vhodná k hovězímu masu.
Polévka zelňačka s uzeným masem a zeleninou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky je klasika.
Maďarský kuřecí perkelt s paprikou.
Hovězí guláš nejlépe z kližky.
Rybí karbanátky z tresky.
Sýrový závin z listového těsta - listové těsto rozválíme na obdélník...
Rybí polévka
Ochutnejte recept maďarská polévka ze dvou druhů masa.