Recepty

Recepty > omáčky > majonéza z vařených a syrových žloutků

Majonéza z vařených a syrových žloutků recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 vařené žloutky, 2 syrové žloutky, 250 ml oleje, citronová štáva, sůl, pepř, 2 lžíce smetany

Jak připravit tento recept:

Vařené vaječné žloutky prolisujeme a utřeme se žloutky syrovými. Osolíme je a za stálého šlehání přidáváme olej. Když majonéza zhoustne, přikapeme citronovou šťávu. Zbylý olej pomalu při soustavném šlehání doléváme. Poté přimícháme smetanu, ochutíme solí a pepřem. Majonézu podáváme vychlazenou.

Další recepty:
Cuketa na kari vaříme, dokud mléko nezhoustne.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Limetková omáčka na lososa s kousky chřestu.
Zelná polévka s uzeným masem dochutíme a podáváme.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Majonéza za 5 vteřin vyšlehaná.
Smetanová křenová omáčka s knedlíkem.
Italské špagety podle tohoto receptu se připravují špagety v Itálii.
Tatarák z lososa a nivy.
Majonéza z mléka dochucená solí.
Majonéza bez vajec do které můžeme vmíchat nakrájené kyselé okurky.
Koprová omáčka se smetanou.
Kuře na kari a ananasu 5 minut zapečeme.
Domácí majonéza

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje majonéza z vařených a syrových žloutků a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.