Recepty > omáčky > majonéza ze sojové mouky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g vody, sůl, 150 g oleje, 20 g sojové mouky, 2 lžičky citronové šťávy
Jak připravit tento recept:
Sojovou mouku se rozmícháme s horkou vodou a za stálého míchání povaříme na hustou kaši. Do vychladlé kaše přikapáváme a vtíráme olej, až vznikne tuhá hmota. Majonézu ze sojové mouky osolíme a upravujeme podle chuti citronovou šťávou a případně cukrem. Podáváme k jídlu podle chuti.
Další recepty:
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Smetanová křenová omáčka s knedlíkem.
Majonéza bez vajec do které můžeme vmíchat nakrájené kyselé okurky.
Cuketa na kari vaříme, dokud mléko nezhoustne.
Limetková omáčka na lososa s kousky chřestu.
Zelná polévka s uzeným masem dochutíme a podáváme.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Majonéza za 5 vteřin vyšlehaná.
Italské špagety podle tohoto receptu se připravují špagety v Itálii.
Tatarák z lososa a nivy.
Majonéza z mléka dochucená solí.
Koprová omáčka se smetanou.
Sojové maso na kmíně s těstovinami.
Domácí majonéza
Dozvíte se zde, jak se připravuje majonéza ze sojové mouky a recept na přípravu.