Recepty > omáčky > majonéza ze žervé
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 žervé, 1 žloutek, 2 lžíce oleje, špetka cukru, sůl, citronová šťáva
Jak připravit tento recept:
Žervé třeme v misce nebo šleháme se žloutkem za stálého přikapávání oleje. Pak přisolíme, osladíme a přidáme citronovou šťávu.
Další recepty:
Majonéza bez vajec dochucená podle individuání chuti...
Francouzská cibulová polévka se šunkou a sýrem.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Ryby nakládané na kyselo necháme na chladném místě 10 až 14 dnů.
Smažená cibule s hrachovou kaší.
Francouzská bramboračka zasypaná nasekanou petrželkou.
Koprová omáčka se smetanou.
Sýrové fondue napíchnuté na speciální vidličku.
Francouzské kuře na červeném víně které dochutíme barevným pepřem.
Bavorská svíčková získá jemnou chuť brusinek.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Domácí majonéza mixovaná ve vysoké nádobě.
Kuřecí a krůtí fondue podáváme s chlebem.
Francouzská pórková polévka
Dozvíte se zde, jak se připravuje majonéza ze žervé a recept na přípravu.