Recepty > moučníky a dezerty > majonézové housky
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 ml mléka, 1 vanička majonézy (100 ml), 1 lžička soli, 1/2 kg hladké mouky, 1 lžička cukru, 1 a 1/2 lžičky sušeného droždí
Recept na přípravu:
V uvedeném pořadí vložíme do pekárny program těsto. Po vykynutí upleteme houstičky potřeme bílkem či rozšlehaným vejcem, posypeme mákem, kmínem nebo sýrem. Troubu zbytečně neotevíráme. Lze připravit i klasicky.
Další recepty:
Slané muffiny podáváme nejlépe ještě teplé.
Karamelový dort s oříšky pokapeme karamelem.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Muffiny s kousky čokolády, da jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Nepečený borůvkový dort můžeme ozdobit šlehačkou.
Ořechová bábovka se žloutky.
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta dozdobíme šlehačkou.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Slané muffiny se sýrem pečeme dorůžova.
Oříšková piškotová roláda kterou posypeme nastrouhanou čokoládu a zavineme.
Jahodové knedlíky z hladké mouky podáváme se smetanou a cukrem.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Slané muffiny se šunkou
Majonézové housky umí vykouzlit na stole lahodnou chuť.