Recepty > ryby > makrela na másle a cibuli
Suroviny potřebné pro přípravu:
makrely podle počtu osob, cibule, máslo (nebo rostlinný tuk), kmín, sůl
Postup přípravy:
Makrely opláchneme, odřízneme ocas, hlavu a ploutve. Zevnitř osolíme, do každé vložíme kolečko cibule, makrelu potřeme máslem a z obou stran osolíme a okmínujeme.
Plech vyložíme papírem na pečení, místo pod makrelou vymažeme máslem, poklademe kolečky cibule a položíme rybu. Pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 250°C asi 30 minut (dobu určíme podle velikosti ryb). V průběhu pečení makrelu neotáčíme ani nepodléváme.
Další recepty:
Segedínský guláš se zelím.
Grilované makrely během grilování otočíme.
Pečený losos s vařenými brambory jako přílohou.
Kapr v alobalu na grilu chutná se zeleninovou přílohou.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Polévka z krabích tyčinek posypaná při podávání lístky bazalky.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami a nadrobno nasekanou petrželkou.
Grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou a zeleninovým salátem.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Cibule smažená dorůžova.
Recept na holandský řízek
Recept, podle kterého připravíte pokrm makrela na másle a cibuli.