Recepty > vánoční cukroví > mandle v čokoládě
Potřebné suroviny:
150 g mandlí, 50 g másla, 150 g mléčné čokolády
Postup přípravy:
Mandle spařte, oloupejte, nakrájejte na nudličky a opečte pod grilem nebo na pánvi dozlatova. Ve vodní lázni rozehřejte máslo a mléčnou čokoládu, promíchejte a vmíchejte opražené mandle. Plech vyložte alobalem, lžičkou na něj nanášejte malé kousky čokoládové směsi a dejte do chladničky ztuhnout.
Další recepty:
Žloutkové košíčky poléváme čokoládou a zdobíme.
Vánoční kokosky ze salka 7 minut pečeme.
Kuličky z piškotů a kokosu.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů obalíme v cukru.
Jablkový salám necháme vysušit.
Kokosky máčené v čokoládě, polevě.
Kávové kuličky potřete polevou.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme polovinou vlašského ořechu.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Andělské oči s alginátovou kuličkou.
Pařížské koule obalujeme v mletých oříšcích.
Kokosové kuličky se sušeným mlékem obalujeme v kokosové moučce.
Obalované lískové oříšky obalíme v moučkovém cukru.
Kuličky z ořechů
Tuto pochoutku přináší recept mandle v čokoládě.