Recepty > moučníky a dezerty > mandlová kynutá kolečka
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g polohrubé mouky, 75 g moučkového cukru, 50 g ml. mandlí, 40 g droždí, 250 ml mléka, 2 lžíce oleje, několik kapek r. tresti, 2 žloutky, špetka soli
Recept na přípravu:
V mléku s cukrem necháme vzejít droždí, přidáme olej, tresť, žloutky a vše v mixéru vyšleháme do pěny. Vmícháme mandle a mouku se solí a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme a vykrajujeme kolečka, která necháme pod utěrkou ještě 30 minut kynout a pak je z obou stran smažíme na oleji dozlatova. Po okapání oleje obalíme v mletém cukru.
Další recepty:
Americké pancakes podáváme s džemem.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Kynuté bramborové koblihy na které můžeme dát sladkou marmeládu.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Vdolky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.
Pečený meruňkový šmakoun pečeme v předehřáté troubě.
Banánové řezy potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Masopustní koblihy
Mandlová kynutá kolečka vykouzlí na stole lahodnou chuť.