Recepty > vánoční cukroví > mandlové hříbečky
Potřebné suroviny:
210 g mandlí nastrouhaných najemno, 300 g cukru moučky, kakao, 1 vejce, 1 bílek
Doba přípravy: 30 minut
Postup přípravy:
Mandle dejte do mísy, přidejte cukr moučku a 1 vejce. Z přísad vypracujte vláčnou hmotu a rozdělte ji na dvě poloviny. Do jedné přidejte kakao a ještě jednou těsto důkladně propracujte. Z tmavé hmoty tvarujte kloboučky, ze světlé nožičky. Obě části slepujte s pomocí rozšlehaného bílku.
Další recepty:
Čokoládové kostky dejte vychladit.
Jemné vanilkové rohlíčky pečeme při 180 stupních.
Žloutkové košíčky poléváme čokoládou a zdobíme.
Kokosová roláda s marmeládou kterou studenou nakrájíme.
Marcipánové košíčky necháme ztuhnout.
Pařížské koule obalujeme v mletých oříšcích.
Vánoční kokosky ze Salka 7 minut pečeme.
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme polovinou vlašského ořechu.
Čokoládové hrudky obalujte v kakau.
Sýrová roláda z plátkového sýra podáváme s pečivem.
Burizonové hrudky udržujeme před podáváním v chladu.
Čokoládové hrudky s ovesnými vločkami můžeme poprášit moučkovým cukrem.
Nepečená kokosová roláda
Tuto pochoutku přináší recept mandlové hříbečky