Recepty > vánoční cukroví > mandlové hříbky
Potřebné suroviny:
140 g pískového cukru, 140 g mandlí, 1 bílek, 30 g čokolády
Postup přípravy:
Bílek utřete s cukrem do pěny, přidejte oloupané mleté mandle a těsto rozdělte na dva díly. Jeden nechte světlý, do druhého přidejte nastrouhanou čokoládu. Ze světlého těsta tvarujte válečky (nohy), z tmavého bochánky (hlavy). Oba díly k sobě přitiskněte a hříbky nechte oschnout.
Další recepty:
Vánoční kokosky ze salka 7 minut pečeme.
Kuličky z piškotů a kokosu.
Andělské oči s alginátovou kuličkou.
Jablkový salám necháme vysušit.
Pařížské koule obalujeme v mletých oříšcích.
Žloutkové košíčky poléváme čokoládou a zdobíme.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů obalíme v cukru.
Kokosky máčené v čokoládě, polevě.
Kávové kuličky potřete polevou.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme polovinou vlašského ořechu.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Kokosové kuličky se sušeným mlékem obalujeme v kokosové moučce.
Obalované lískové oříšky obalíme v moučkovém cukru.
Rizoto s hříbky
Tuto pochoutku přináší recept Mandlové hříbky.