Recepty

Recepty > vánoční cukroví > mandlové hvězdičky

Mandlové hvězdičky

Potřebné suroviny:

200g polohrubé mouky, 80g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vaječný žloutek, 70g másla, 1/4 lžičky jedlé sody, 1 lžíce mléka, 50g mletých loupaných mandlí, 50g strouhané hořké čokolády, na polevu čokoládová poleva, mandle

Postup přípravy:

Prosetou polohrubou mouku, moučkový a vanilkový cukr, mandle a čokoládu smícháme, přidáme kousky másla, vaječný žloutek, v mléce rozmíchanou jedlou sodu a vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučněném vále na plát, vykrajujeme hvězdičky a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. V troubě předem vyhřáté na 170 °C pozvolna pečeme. Necháme vychladnout a pak rozpustíme čokoládu na vaření v páře a potíráme štětcem, sypeme mletými mandlemi.

Další recepty:
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme ořechem.
Těsto na pracny vtlačujeme do formiček.
Pracny vánoční cukroví potřebují proležet.
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Vánoční cukroví s medem a ořechy máčíme v čokoládové polevě.
Kokosové pusinky recept na přípravu.
Mandlové hříbky nechte oschnout.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Kokosové pracny před podáváním pocukrujeme.
Žloutková kolečka obalíme rozdrcenými ořechy.
Recept na pampeliškový med z květů pampelišek.
Pařížské koule z tatranky.
Vosí hnízda s kokosem posadíme na hnědé piškoty.
Mandlové cukroví

Recepty
Motto

Mandlové hvězdičky přináší recept na tuto pochoutku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.