Recepty

Recepty > vánoční cukroví > mandlové košíčky s pařížským krémem

Mandlové košíčky s pařížským krémem

Suroviny které budeme potřebovat pro přípravu tohoto receptu:

Těsto: 250 g hladké mouky, 75 g moučkového cukru, 120 g máslo a Hera 1:1, 1vejce, citronová kůra, 60 g mletých mandlí
Pařížský krém: 2 dcl smetany ke šlehání, 200 g čokolády, 200 g cukru moučka, 200 g másla

Postup přípravy:

Smícháme suroviny a vypracujeme těsto, ze kterého poté vytváříme ve formičkách košíčky. Pečeme 10-12 minut při teplotě 180°C. Na pařížský krém smícháme a svaříme smetanu, čokoládu a cukr a do druhého dne necháme vychladnout v lednici. Poté vyšleháme spolu s máslem.

Další recepty:
Ořechové škebličky obalíme v cukru.
Oříšková roláda s pařížským krémem, dozdobíme ji podle fantazie.
Sušenky z ovesných vloček a banánů můžeme dosladit.
Skořicové kuličky nechte ztuhnout a namáčejte v polevě.
Kakaová vosí hnízda postavte piškotem dolů.
Margotky nalámeme do misky a rozmačkáme.
Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Košíčky mandlové polijeme čokoládou.
Mandle v čokoládě dejte ztuhnout do chladničky.
Košíčky kokosové necháme rozležet.
Vosí hnízda z mletých piškotů a ořechů posypte moučkovým cukrem.
Kokosové kuličky z kondenzovaného mléka do kterých vtlačíme mandli.
Pomerančové košíčky s pařížským krémem ozdobíme kousky pomerančové kůry.
Recept na žloutkové košíčky

Recepty
Motto

Mandlové košíčky s pařížským krémem přináší na vánoční stoly recept na tuto pochoutku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.