Recepty > kuře > mandlové kuře
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, olej, máslo, 50 g mandlí, petrželová nať
Postup přípravy:
Čtvrtky kuřete osolíme a opečeme na směsi rozpáleného oleje a másla. V troše másla osmahneme rozpůlené mandle. Upečené kuře klademe na nahřáté talíře, posypeme mandlemi a ozdobíme petrželí.
Další jídla:
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Kachna na divoko okyselená citronovou šťávou a vínem.
Kachna na medu, jako přílohu podáváme vařené brambory.
Kuřecí závitky s libečkem pečené v troubě.
Kuřecí stehna na zelenině dopečeme nezakrytá.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Játrová omáčka s rýží kterou dusíme doměkka.
Pečená krůtí stehna s vhodnou přílohou.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Pečená husí stehna podáváme s bramborovou kaší.
Krůtí řízky recept
Recept na přípravu jídla mandlové kuře přináší na talíř inspiraci.