Recepty > polévky > mangoldová zelená polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
10-15 listů mangoldu, 2 lžíce másla, sůl, muškátový oříšek, 2 vajíčka, 4 lžíce strouhaného sýra (na poloviny cihlu a Nivu), 1,25 litru vývaru (můžeme použít kostku masovou, zeleninovou nebo houbovou), 2 housky, 1 lžíce oleje
Recept na přípravu:
Opraný mangold vaříme bez pokličky asi 5-7 min. Scedíme, necháme okapat a pomeleme v masovém mlýnku (případně rozmixujeme). Pomletý dáme na rozpuštěné máslo, osolíme, přidáme na špičku nože strouhaného muškátového oříšku a mícháme za mírného varu. Přidáme čerstvá vejce, strouhaný sýr a mícháme, až vejce zhoustnou. Zalijeme vývarem a povaříme. Starší housky pokrájíme na kostky a opražíme do zlatova na oleji. Do polévky je vkládáme až na talíři.
Další recepty:
Fazolačka s uzeným masem dosolená dle chuti je perla kuchyně.
Letní minestrone ozdobíme nastrouhaným parmezánem.
Tyrolské knedlíčky do polévky zaváříme.
Játrová knedlíčková polévka di které přidáme nudle.
Hustá květáková polévka zjemněná smetanou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Hovězí Eintopf povaříme a podáváme.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí která sterilujeme 10-12 minut.
Krémová chřestová polévka do které přidáme přidáme kousky vychlazeného másla.
Chřestový krém krátce povaříme.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Zelená frankfurtská omáčka
Mangoldová zelená polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.