Recepty > omáčky > mangové čatní s jahodami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na 170 ml mangového čatní s jahodami budeme potřebovat: 2 velká manga, 800 g jahod, 2 cibule, 3 zelené lusky chilli papriček, 30 g zázvorového kořene, 1 lžíce tymiánu, šťáva ze 2 citronů, 200 ml bílého vinného octa, trocha soli, kayenský pepř, 500 g želírovacího cukru 2 : 1
Jak připravit tento recept:
Manga oloupeme, nakrájíme na kostičky a odvážíme asi 700 g. Jahody nakrájíme na čtvrtky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Chilli papričky překrojíme na poloviny, odstraníme semeník a nadrobno nakrájíme. Oloupaný zázvor nastrouháme najemno. Vše vložíme do hrnce, přidáme tymián, citronovou šťávu, víno, cukr, pepř a sůl, promícháme, přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme za stálého míchání asi 5 minut, až je směs kompaktní. Horkým jahodovým čatní s mangem naplníme sklenice. Poté zavíčkujeme a skleničky na 5 minut postavíme dnem vzhůru.
Další recepty:
Dýňová polévka se zázvorem posypaná nalámanými sušenkami.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Zeleninové karbanátky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Cibulová omáčka s knedlíky nebo těstovinami.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Jahodové knedlíky polijeme rozpuštěným máslem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuřecí nudličky s ananasem podáváme s vařenou neochucenou rýží.
Čatní z jablek přendáme do sterilizovaných sklenic a uzavřeme.
Francouzská cibulová polévka se sýrem a šunkou.
Čatní z cukety obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Jahodová polévka s kouskem pomerančové kůry.
Kari rizoto zahušťujeme solamylem.
Omáčka z manga s hořčicí
Dozvíte se zde, jak se připravuje mangové čatní s jahodami a recept na přípravu.