Recepty > polévky > manhattenská polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Potřebné suroviny naleznete v receptu.
Recept na přípravu:
Zvolna rozškvaříme 5 dkg nakrájené slaniny, na to dáme 3 nakrájené cibule, osmahneme a přidáme směs na plátky nakrájené kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), podusíme, zalijeme vodou - asi na 4 porce, přidáme na plátky nakrájené brambory (asi 5-6 kusů) a 4 předem spařená a oloupaná nakrájená rajčata, k tomu ještě konzervu mušlí, které také nakrájíme, okořeníme tymiánem, pepřem a bobkovým listem. Vaříme asi 20 minut, občas zamícháme a na talíři posypeme sekanou pažitkou.
Další recepty:
Polévka s rýží a hráškem do které vložíme oříšek másla.
Fazolová čorba podáváme ji ozdobenou snítkou kopru.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Zelňačka s klobáskou kterou osmažíme.
Červená zelňačka s řepou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Pekingská kuřecí polévka dochucená glutasolem.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Fazolačka s klobásou pokrájenou.
Polévka se sýrovými nočky
Manhattenská polévka přináší na talíře vytříbenou chuť.