Recepty > moučníky a dezerty > marcipánky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Těsto: 300g hladké mouky, 200g moučkového cukru, 80g másla, 2 vejce, 50g strouhaných mandlí, citronová kůra z 1/2 citronu, 4 mleté hřebíčky, 1 lžička mleté skořice
Krém: 3 lžíce mléka, 4 lžíce instantní kávy, 2 žloutky, 2 lžíce solamylu, 150g másla, 100g moučkového cukru
vejce na potření a mandle na ozdobu
Recept na přípravu:
Těsto zpracujeme na vále, dáme do mikrotenu a necháme odpočinout v lednici. Já si dělám těsta den předem. Pak vyválíme, vykrájíme srdíčka, polovinu srdíček potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme polovinou mandle. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C.
Necháme 3 týdny rozležet.
Pak potřeme krémem a přilepíme srdíčko s mandlí.
Krém: z mléka, kávy, žloutků a solamylu uvaříme kaši. Máslo utřeme s cukrem a po částech vmícháme vychladlou kaši.
Další recepty:
Citronová bábovka kterou pečeme přibližně 40 minut.
Domácí čokoláda do formiček dáme ztuhnout.
Medové perníčky dáme na vymazaný plech.
Mléčná rýže s karamelem a skořící.
Čokoládové cukroví přiklopíme kouskem s mandlemi.
Mandle v čokoládě dáme ztuhnout.
Oříšková roláda potřená polevou.
Kávové cukroví potřeme polevou.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Kakaové cukroví poprášíme lehce kakaem.
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Nugátové řezy s rozinkami posypte strouhaným kokosem.
Kávové bonbony
Marcipánky vykouzlí na stole lahodnou chuť.