Recepty > kuře > marinované kuřecí řízky v kremžské hořčici
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí řízky, 2 vejce, 2 lžíce Solamylu, 1 vrchovatá lžíce kremžské hořčice, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1-2 stroužky česneku, olej
Postup přípravy:
Smícháme vejce a Solamyl, promícháme, přidáme kremžskou hořčici, sůl, pepř, rozetřený česnek, lžíci oleje a důkladně promícháme. Do takto připravené marinády vložíme naklepané řízky a necháme alespoň 5 hodin marinovat (ideálně do druhého dne). Poté řízky smažíme na rozehřátém oleji.
Podáváme se zeleninovým salátem a vařenými brambory nebo bramborovou kaší jako přílohou.
Další recepty:
kuřecí maso pečené s hermelínem, kuřecí řízky v jogurtu, kuře na kari, kuřecí řízky s krabími tyčinkami, marinované kuře, bochánky se špenátem a kuřecím masem, zapečená kuřecí prsíčka se žampiony, bramborový salát, kuřecí prsíčka s mangem, zapékané brambory s kuřecím masem, kuře na paprice, plněná kuřecí prsíčka, bramborový guláš, kuřecí kostky po indicku
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.