Recepty > ryby > marinovaný kapr
Suroviny potřebné pro přípravu:
600g kapra, 3 vaječné bílky, sádlo nebo olej, 80g hladké mouky, sůl
Marináda: 1/2 litru vody, petržel, mrkev, 1/2 celeru, kuličky pepře, kuličky nového koření, tymián, bobkový list, mletý pepř, 2 cibule, citron, 2 dl červeného vína, 1/4 litru octa, 1/2 dl oleje
Postup přípravy:
Kapra nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vaječných bílcích a opět v hladké mouce. Na rozpáleném sádle nebo oleji připravené porce kapra dozlatova opečeme a necháme vychladnout. Poté rybu dáme do porcelánové nebo kameninové nádoby a zalijeme vychladlou marinádou, dáme do chladu a necháme proležet alespoň 48 hodin.
Marináda: ve vodě povaříme zeleninu, cibuli a koření, po chvíli přidáme ostatní mimo oleje. Ještě chvíli povaříme, necháme vychladnout a přidáme olej.
Další recepty:
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Kapr v alobalu na grilu chutná se zeleninovou přílohou.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Losos na másle doplní kolečko citronu.
Marinované kuře podáváme s rýží nebo bramborem.
Zapečené filety zalijeme zakysanou smetanou a upečeme.
Losos pečený s koprem podáváme s nakrájenými limetkami a rýží.
Vánoční kapří polévka recept na přípravu pochoutky na štědrodenní stůl.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Grilované makrely během grilování otočíme.
Polévka z krabích tyčinek posypaná při podávání lístky bazalky.
Jednohubky s rybí pomazánkou do kterých vpíchneme párátko.
Kapr s černou omáčkou
Recept, podle kterého připravíte jídlo marinovaný kapr.