Recepty > ryby > marinovaný losos
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg filetu z lososa bez kůže, sekaný čerstvý kopr, citron
Směs: 650g cukru, 650g soli, 10 kuliček pepře - rozemlít
Postup přípravy:
Smícháním surovin si připravíme směs. Polovinu směsi nasypeme do pekáčku, filet z lososa z obou stran lehce pokapeme citronovou šťávou, položíme na plocho na směs do pekáčku, zasypeme druhou polovinou směsi, rukou uhladíme, trochu vetřeme do masa a posypeme trochou sekaného čerstvého kopru. Necháme hodinu při pokojové teplotě a za hodinu vložíme na 48 hodin do lednice. Rybu během této doby alespoň 6x obrátíme.
Před podáváním šťávu, kterou losos pustil, slijeme a maso osušíme. Krájíme na tenoučké průsvitné plátky a naaranžujeme na mísu nebo na talířky - spíše čechráme do vějířků, nedáváme naplocho. Ozdobíme plátky citronu.
Další recepty:
Krkonošské kyselo podáváme s uvařenými brambory.
Marinovaný kapr je nechaný 2 dny proležet.
Losos na smetaně z níž připravíme omáčku.
Kapr v alobalu na grilu chutná se zeleninovou přílohou.
Losos ve smetanové omáčce s medem provaříme, dokud omáčka nezhoustne.
Grilované makrely během grilování otočíme.
Krabí salát z tyčinek promícháme.
Krabí pomazánka s ananasem chutná na chlebu.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Jednohubky s rybí pomazánkou do kterých vpíchneme párátko.
Kuřecí nudličky s ananasem chutnají s vařenou neochucenou rýží.
Čínská krabí polévka je připravená z krabů, které si předem uvaříme zvlášť.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Losos s koprem
Recept, podle kterého připravíte jídlo marinovaný losos.