Recepty > ryby > marinovaný losos s koprem
Suroviny potřebné pro přípravu:
Množství na 6 porcí: 1 citron, 1 ks čerstvého kopru
Marinovaný losos s koprem: 110 g mořské soli, 50 g cukru krupice, 1 polévková lžíce rozdrceného bílého pepře, 12 plátků toustového chleba, 6 polévkových lžic čerstvého kopru, 450 g filetů lososa, 50 g másla
Postup přípravy:
Plátky lososa omyjeme a osušíme. V misce smícháme nakrájený kopr, mořskou sůl, cukr, rozdrcený bílý pepř a touto směsí potřeme plátek lososa, který jsme vložili kůží dospod do velké ploché mísy. Na něj položíme kůží navrch druhý plátek lososa, pak na plátky položíme talíř, který zatížíme a dáme na 2 dny do ledničky marinovat. Vždy po 12 hodinách plátky lososa obrátíme a přelijeme šťávou, která se z něj uvolnila.
Po 12 hodinách marinování vyjmeme plátky lososa z marinády, zoubkovým nožem nakrájíme vodorovně na tenké plátky a zbylou kůži vyhodíme.
Rozdělíme na talíře, obložíme trojúhelníky tmavého toastového chleba namazaného máslem, snítkami kopru, citronem a můžeme podávat.
Další recepty:
Grilované makrely během grilování otočíme.
Jednohubky s rybí pomazánkou do kterých vpíchneme párátko.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Krkonošské kyselo podáváme s uvařenými brambory.
Marinovaný kapr je nechaný 2 dny proležet.
Losos na smetaně z níž připravíme omáčku.
Kapr v alobalu na grilu chutná se zeleninovou přílohou.
Marinovaný losos ozdobíme plátky citronu.
Krabí salát z tyčinek promícháme.
Krabí pomazánka s ananasem chutná na chlebu.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Kuřecí nudličky s ananasem chutnají s vařenou neochucenou rýží.
Čínská krabí polévka je připravená z krabů, které si předem uvaříme zvlášť.
Losos s koprem
Recept, podle kterého připravíte jídlo marinovaný losos s koprem.