Recepty > omáčky > marinovaný tempeh v umeoctu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
tempeh (natural), cibule, kuzu, umeocet
Jak připravit tento recept:
Tempeh nakrájený na tenké plátky, proložený cibulkou a přelitý vodou s cca 2 lžícemi umeocta zatížíme a necháme alespoň půl dne proležet. Poté provaříme a popřípadě zahustíme (například kuzu).
Další recepty:
Sladká koprová omáčka zahuštěná žloutkem.
Polévka z dýně hokkaido ozdobená lžicí zakysané smetany.
Polévka z červené řepy kterou podáváme se šťouchanými brambory.
Koprová polévka s houbami a strouhaným eidamem.
Fazolky na smetaně s hovězím masem na plátky nakrájeným.
Hamburská omáčka s houskovým knedlíkem.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojovky.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Polévka z červené čočky a rajčat pokud je třeba, dosladíme.
Koprová omáčka se smetanou.
Tempeh s rýží a zeleninou ke kterému vmícháme brusinky.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou a vařenými brambory.
Marinované kuřecí řízky s česnekem
Dozvíte se zde, jak se připravují marinovaný tempeh v umeoctu a recept na přípravu.